Sredstva Fundacije Fiho so izrednega pomena

30. 11. 2023

“Velika večina naših članov živi pri svojih družinah in največkrat na njihovih bremenih. Zato večkrat potrebujejo individualno obravnavo. Vse to jim Zveza paraplegikov Slovenije s programi in po svojih zmožnostih že zdaj zagotavlja, z Domom pa smo kvaliteto tovrstnega izvajanja le še nadgradili.”

Pomembno vlogo pa igrajo tudi kombinirana vozila, s pomočjo katerih lokalna društva opravljajo prilagojene prevoze po celi Sloveniji. “Izrednega pomena pa je, da lahko s sredstvi Fundacije Fiho kupimo kombinirana vozila, ki nam jih fundacija financira že vsa leta,” so pojasnili na zvezi. Dodali so še, da se s prevozi posamezniku omogoči vključitev v svoje okolje in socialno življenje. “Obenem pa tudi v posebne socialne programe, ki jih financira Fundacija Fiho in s tem preprečuje osamljenost in spodbuja vključenost v družbo.”

Dane Kastelic poudarja, da lahko le s pomočjo Fiha svojim članom zagotavljajo samostojnost in enakopravno vključevanje v družbo. “Velikokrat so sredstva Fiha edini vir financiranja, na katerega lahko računamo,” še doda. “Zveza je izjemno ponosna in hvaležna, da je Fundacija Fiho prepoznala potrebe paraplegikov in tetraplegikov,” pove Špela Šušteršič.